Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A NEMZET KENYERE

Adakozásban ismét nem volt hiány, idén sem.

Két éve történteket elevenítem fel .

Eddig már 25 tonna búzát ajánlottak fel a Kárpát-medence településeiről a magyarok kenyeréhez, erről Korinek László ötletgazda számolt be a pécsi városházán tartott tegnapi sajtótájékoztatón.

Korinek László emlékeztetett rá: tavaly a nemzet kenyere elnevezéssel Pécsett elindított jótékonysági akció keretében magyar és határon túli magyarok lakta településekről tíz tonna búza érkezett Baranyába.

A gabona összeöntése és megőrlése után az alapanyagból sütötték meg a nemzet kenyerét, az azt jelképező négyezer cipót, és a lisztből visszajuttattak a küldő településeknek is. A maradék mintegy hat tonnányi lisztet pedig a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára juttatták el. A kezdeményezés eredeti elnevezését – a nemzet kenyerét – névegyezés miatt magyarok kenyerére változtatták az idén.

 A gabona összeöntése augusztus 18-án a mohácsi Szent Miklós Vízimalomban történik meg, ezután  Mohácson   és Szigetváron őrlik lisztté a búzát.

Egy pécsi pékség süti majd ki az öt nagy kenyeret, valamint a magyarok kenyerét jelképező nyolcezer kis cipót, amelyekhez adomány ellenében lehet hozzájutni augusztus 20-án Pécsett a Szent István téren.

A befolyt összegből a Pécsi Jótékony Nőegylet a "Nekem nincs ebédem" program keretében rászoruló gyerekek számára biztosítja az iskolai étkeztetést.

Budapesten Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a magyarok lisztjéből Pécsett sütött kenyeret áldja meg augusztus 20-án.

A liszt nagy részét – a mostani számítások szerint tizenöt tonnát – ezúttal is a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz szállítják, hogy 2300 árvának süssenek belőle kenyeret .

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.