Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Levendula Hetek 2018.-Tihany

levendula_lany-1-.jpg

 

 

 

 

A természet élménye a Balaton mellékén

 Levendula Hetek 2018

.https://youtu.be/tnaM0Rhyl-E


 
 


A Németh László Művelődési Ház és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel vár  mindenkit .

A" Szedd Magad" akció keretén belül   a virágzás függvényében minden nap délelőtt 10 órától 20 óráig a tihanyi bekötőút melletti levendula-ültetvényen bárki szedhet  levendulát   a helyszínen beszerezhető aratótáskában  .

A levendula "Szedd Magad" akció   2018. június 15-én kezdődött, és a virágzás függvényében, a készlet erejéig tart.

A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. A fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amely során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is.

 A Levendula Hetek ideje alatt a hétvégék kivételével a Belső – tó partján lévő Levendula Ház Látogatóközpontban is különböző programok várták az érdeklődőket.

Mindent megtudhatnak a gyógynövényről és megtekinthetik a levendula lepárlás folyamatát. Már megvásárolható  legújabb termék, a levendula-ültetvényünkről származó, 100%-os tisztaságú levendulaolaj is!

Meg lehet ízlelni a különleges zamatú levendula teát, és a napok végén sem kell üres kézzel hazatérni, hiszen maradandó emléket készíthetnek kézműves foglalkozásokon.

A Levendula Hetek program fénypontja idén is a Levendula Fesztivál .

Ezeken a napokon ingyenes túra indul  az Aranyházhoz és az Öreg Levendulás területére, táncház, gyermekprogramok és koncertek több helyszínen, valamint kirakodóvásár várja a levendula szerelmeseit!
 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

  


 


 


 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.